Senioren

Nog niet zo lang geleden zagen we collega’s vóór hun 60e met de VUT gaan. Intussen is voor de meesten van ons de verwachte pensioenleeftijd 67+. Er is dus veel veranderd.

Het is niet vanzelfsprekend dat ieder van ons op een gezonde en voor onszelf en onze werkgever prettige wijze de pensioenleeftijd haalt. Alle aanleiding dus om daar proactief mee om te gaan!


In de workshop Passie@Senioren gaan we daarmee aan de slag. Enkele elementen:

- Ik start graag met een intro met het persoonlijke terug- en vooruitblik van een van de deelnemers - om samen in de juiste mindset te komen.

- Wat heb jij nu en de komende jaren te bieden (kwaliteiten / drijfveren / ambities)?

- Hoe kan je dat (eventueel anders dan je nu gewend bent) inzetten?

- Wat heb je daar bij nodig? Wat moet er veranderen?

- Welke stappen kan/ga je zetten - hoe ga je dat organiseren?


Kortom: We gaan het vooral hebben over mogelijkheden en hoe die te creëren en benutten. We focussen op die zaken waar wij zelf daar de regie in kunnen nemen - en blijven dus niet hangen in belemmeringen.

Dat alles natuurlijk in een vertrouwelijke setting.

Martin Disveld

"Goed om bevestiging te krijgen dat er behalve je eigen punten er nogal wat gelijkluidende punten bij andere collega-senioren spelen."

Jaap Verheul

"Het is goed om, in plaats van altijd plannen te maken voor opdrachtgevers, eens even te pauzeren en een plan voor jezelf te maken. Het is inspirerend om dit samen met collegae te doen die in dezelfde levensfase zijn en vaak gelijke ervaringen en verwachtingen hebben. Een aanrader!"

Ruud van Uffelen

"Met Passie@Senioren kom je in een hoekje van de geest waar je anders niet zo snel komt."